Iso-Gel

Iso-Gel is een aanvullend dieetvoeder ter ondersteuning van de behandeling van maagdarmkanaal-problemen bij honden en katten. Iso-Gel is zeer geschikt bij de ondersteuning van de behandeling van obstipatieklachten (verstopping), diarree en een geïrriteerd maagdarmkanaal. Door de unieke granulatie-vorm hebben Iso-Gel korrels een groot waterbindend vermogen, waardoor ze zowel bij diarree- als obstipatieklachten gebruikt kunnen worden. Bovendien kan Iso-Gel ook gebruikt worden bij puppy’s en kitten.

Indicatie

  • Bij acute intestinale absorptie stoornissen, zoals acute diarree of tijdens de daaropvolgende herstelperiode.
  • Door de regulatie van de darmwerking kan Iso-Gel ook worden toegepast bij verstopping als gevolg van bijvoorbeeld haarballen, na anaalklierverwijdering of perineaal hernia.
  • Verlengt korte passagetijden bij dieren met diarree en verkort lange passagetijden bij dieren die aan constipatie lijden.

Contra-indicatie

Iso-Gel niet gebruiken bij buikpijn, braken of obstructies van de darmen.

Dosering

De dosering Iso-Gel is indicatief en kan worden aangepast aan de individuele noden.
Hond: 2-5 theelepels van 3 ml, 1 tot 2x daags door het voer.
Kat: 2 theelepels van 3 ml, 1 tot 2x daags door het voer.
Aanbevolen gebruiksduur: 1-2 weken.

Samenstelling

Iso-Gel is een granulaat dat voor 90% (w/w droog) uit Ispaghula bestaat. Iso-Gel is glutenvrij en heeft geen calorische waarde. Het is een natuurproduct waardoor uiterlijk en kleur soms kunnen verschillen.

Bijwerkingen

Iso-Gel kan als bijwerking winderigheid opleveren.

Bijsluiter

Download de bijsluiter.

Download PDF

Veelgestelde vragen