Hoe wij omgaan met koelproducten

Hoe wij omgaan met koelproducten
22-3-2017

Aesculaap is al jarenlang GDP-gecertificeerd, wat inhoudt dat ons logistieke proces voldoet aan de Europese normen inzake Goede Distributie Praktijken. Dit betekent dat wij de kwaliteit van onze producten, van fabrikant tot u als klant, kunnen waarborgen. Het logistieke proces van onze koelproducten is hierin een vak apart. Bent u benieuwd hoe wij onze koelproducten inpakken en distribueren? Lees dan snel verder!

Het inpakken en distribueren van koelproducten doen wij zo:

  1. Koelproducten (2-8°C) worden in koelboxen verpakt. Onze koelboxen zijn gemaakt van piepschuim, dit materiaal zorgt namelijk voor een optimale isolatie;
  2. De koelboxen bewaren wij in onze koelkast, zodat ook de koelboxen worden voorgekoeld;
  3. In de koelkast worden de koelboxen gevuld met koelproducten, zodat de koelproducten niet aan een hogere temperatuur worden blootgesteld;
  4. Vervolgens worden er koelelementen (-21°C) aan de koelboxen toegevoegd, die de temperatuur op peil houden;
  5. De koelboxen worden gesloten, waarna de deksels zich vastzuigen en lekkage wordt voorkomen;
  6. De deksels worden extra vastgezet met tape, zodat deze niet onverhoopt kunnen loskomen van de koelboxen;
  7. De koelboxen met koelproducten en koelelementen worden na het verlaten van de koelkast niet meer geopend;
  8. De gevulde koelboxen worden normaliter binnen 24 uur door onze transporteur (die tevens GDP-gecertificeerd is) afgeleverd, zodat de kwaliteit van de koelproducten gewaarborgd blijft;
  9. Mocht u niet op uw praktijk aanwezig zijn als onze transporteur de koelproducten bij u aanbiedt en/of kunnen de producten niet direct in uw koelkast worden geplaatst, ook dan blijven de koelproducten op de juiste temperatuur dankzij de manier waarop deze zijn ingepakt!